Restoratif Diş Tedavisi (Dolgu)

Diş çürüğü, ağızdaki bakterilerin şeker içeren besin artıklarını sindirmesi sonucunda oluşturdukları asidin dişin sert dokularını çözmesi olayıdır.

Tedavi Yöntemi

Diş çürüğü başlangıçta ağrılı değildir ve belirti vermez. Erken teşhis edildiği durumlarda geri döndürülebilir. Ancak sert dokuları eritmeye başladığı durumlarda dolgu yapılması gerekir. Dişin sinirine ulaşmayan çürükler dolgu ile tedavi edilir. Günümüzde dolgu materyali olarak Eski bir materyal olarak kullanılan amalgam (gümüş dolgu) yerine kompozit rezinler tercih edilmektedir. Kompozit rezinlerde renk seçenekleri bulunur. Bu sayede diş rengine uygun dolgular yapılabilmektedir.

https://www.dentakgul.com/wp-content/uploads/2023/06/restoratif.jpg

Ön dişlerde ise direkt kompozit lamina adı verilen bir tedavi ile dişler tedavi edilebilmektedir. Dişlerinde protetik işlem istemeyen ve küçük şekil bozukluğu, çürük, kırık, diastema durumunda bu tedavi yöntemi seçilmektedir. Bu şekilde diş dokusunu koruyarak tedavi edilme şansı yakalanmış olur.

Randevu Planlayın

Sağlıklı bir gülümseme için diş hekimine düzenli olarak gidin, çünkü sağlıklı dişler, kendinize olan güveninizi artırır ve sosyal ilişkilerinizde pozitif bir etki yaratır.

    Ad Soyad

    Telefon

    Hekim

    Tarih

    Leave a Reply